Τοποθεσία

Μάνη σημαίνει κρυστάλλινα νερά, καθαρός αέρας, καλό φαγητό και πολλά τοπικά προϊόντα. Μία από τις πλέον παραδοσιακές περιοχές της Ελλάδος - με 98 από τους 118 παραδοσιακούς οικισμούς της Πελοποννήσου, 800 πύργους, πάνω από 1000 βυζαντινές εκκλησίες και 7  κάστρα απολαμβάνει ηλιοφάνεια περίπου εννέα μήνες το χρόνο, ενώ απέχει μόνο 2ώρες και 45 λεπτά με το αυτοκίνητο από την Αθήνα και 40 λεπτά από την Καλαμάτα.

Η περιοχή είναι πολύ διαφορετική από την υπόλοιπη Ελλάδα, ιδίως όσον αφορά τα έθιμα και τον πολιτισμό. Αυτό οφείλεται τόσο στις ειδικές γεωγραφικές συνθήκες, όσο και στην πολυτάραχη ιστορία της. Η Μάνη χαρακτηρίζεται από μια συνεχή αντιπαράθεση διαφόρων κυριαρχιών, ενώ εξακολουθεί να είναι μία από της πιο παρθένες περιοχές του κόσμου. Στα ρομαντικά χωριά κυριαρχούν τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια και οι πέτρινοι πύργοι (που χτίστηκαν ως αμυντικά κάστρα κατά των πειρατών και άλλων εισβολέων). Την κατασκευή τους την μιμούνται ακόμα και σήμερα.

Η οροσειρά του μυθικού Ταυγέτου φτάνει σε ύψος 2.180 μ. και καταλήγει σχεδόν στη θάλασσα. Η ανάβαση του θεωρείται ιδανική για πεζοπορία, ποδηλασία, αναρρίχηση και ορειβασία.

Τέλος, η πλούσια γη της Μεσσηνίας – Καλλίκαρπος σύμφωνα με τον Ευριπίδη, παράγει εξαιρετικές πρώτες ύλες, όπως το, κορυφαίο διεθνώς στο είδος του, 100% φυσικό παρθένο ελαιόλαδο, τις,διάσημες ανά τον κόσμο, ελιές Καλαμών, κρασιά από τοπικές αλλά και κοσμοπολίτικες ποικιλίες, παραδοσιακά αποστάγματα όπως ούζο και λικέρ με άρωμα από άνθη λεμονιάς, τριαντάφυλλου, κανέλλας, μοσχοκάρυδου, και βανίλιας, αρωματικά φυτά & βότανα, μέλι, κλπ.